Het team

Danielle - Pimpelmees

Mijn naam is Danielle Zwiers en ik woon in Meppel. Vanaf september ben ik vaste leidster op baby-groep de Pimpelmees. Daarvoor heb ik - sinds 1995 - met veel plezier gewerkt op een ander kinderdagverblijf in Meppel. Ik heb dan ook veel ervaring opgedaan met kinderen van 0 tot 2 jaar. De visie van Reggio Emilia spreekt mij erg aan. Voor mij een nieuwe manier van werken, een leuke uitdaging op een prachtige locatie. Met de kinderen die zichzelf mogen zijn, uniek stuk voor stuk. Die zich kunnen ontwikkelen op hun eigen manier en in hun eigen tempo, waarin ik ze met veel kennis, plezier en liefde begeleid.

Kimberly - Pimpelmees

Ik ben Kimberley en woon in Assen. Ik werk al een aantal jaren in de kinderopvang. Drie jaar geleden kwam ik bij de Villa werken. Een plek waar kinderen de ruimte krijgen om zich te ontwikkelen op hun eigen tempo, een plek om te ontdekken en ook een plek om te zijn wie je bent.
Ik werk op de babygroep en ook hier ontwikkelen en ontdekken de baby’s zich op hun eigen tempo. Spelen met natuurlijke materialen, zoals modder, ijs, water en zand. Verschillende dingen proeven zoals mango, banaan, pastinaak of bleekselderij. Ik koester de momenten waarop de kinderen laten zien wat ze ervan vinden. Is dit leuk? Is dit lekker? Ik heb verdriet. Ik ben blij.
Ik sta niet boven de kinderen maar tussen de kinderen. De kinderen leiden en ik volg en samen brengen wij een dag vol nieuwe ontdekkingen door.

Leonie - Pimpelmees

Graag wil ik mij even aan u voorstellen. Ik ben Leonie Rustebiel en ik ben vanaf 2007 werkzaam in de kinderopvang. In 2014 mocht ik een keer een dagdeel meedraaien op de babygroep van Villa Petit Paradis. Ik was direct helemaal enthousiast over de Villa, de pedagogiek en de prettige en huiselijke ruimtes en materialen die zoveel mogelijkheden bieden aan jonge kinderen. Ik wist meteen hier wil ik werken!
Dolgelukkig ben ik dan ook dat ik mijn positieve bijdrage mag leveren op de babygroep en elke dag met veel liefde, plezier, rust en regelmaat de kinderen mag begeleiden en verzorgen in hun ontwikkeling.

Janneke - Pimpelmees

Vanaf januari 2014 ben ik werkzaam als pedagogisch medewerker op Villa Petit Paradis.
Begonnen als invalkracht en inmiddels vaste leidster op babygroep de Pimpelmees. Na jaren ervaring in verschillende takken van de zorg en welzijn, zorgt het werken met Reggio Emilia en Emmi Pikler weer voor een mooie en leuke uitdaging!

Francien - Merel

Sinds 1997 werk ik in de kinderopvang. Ik ben begonnen als stagiaire waarna ik in een vaste baan gerold ben en altijd ben blijven rollen. Na jaren op een kinderdagverblijf in Steenwijk te hebben gewerkt werk ik nu op  deze mooie locatie, Villa Petit Paradis. Een klein paradijs is ook echt wat het is! De kinderen kunnen zich hier op hun eigen manier en op hun eigen tempo ontwikkelen. Alles wat ze in hun ontdekkingstocht tegen komen wordt bekeken, gevoeld en geproefd. Met die belevenissen worden ze opnieuw geprikkeld om zich verder te ontwikkelen. Ik vind het prachtig om ze hierin te begeleiden en zo aan het begin te staan van weer een nieuwe ontdekking! Dat is een hele belevenis!

Ria - Merel

Na het opdoen van veel ervaring in de kinderopvang en de opleiding Vak Volwassen Pedagogisch Medewerker succesvol te hebben afgerond ben ik met deze kennis en ervaring aan de slag gegaan bij Villa Petit Paradis. Een deel van de visie van de Villa gaat over dat ieder kind uniek is, dit spreekt mij erg aan. Ieder kind ontwikkelt zich op zijn eigen tempo om zelf de wereld en zijn eigen talenten te ontdekken!

Marjon - Merel

Sinds 14 jaar werk ik met veel plezier in de kinderopvang. In die jaren heb ik veel met kinderen in de leeftijdscategorie van 0 tot 2 jaar gewerkt. Wat voor mij in het werken met deze leeftijdsgroep zo mooi blijft is de snelle ontwikkeling die ze dan door maken. Van kleine baby die alle zorg nodig heeft tot een zelfstandige dreumes die al heel stoer zelf de wereld wil ontdekken. En dat in anderhalf jaar! Samen in deze fase de ontdekking met de wereld aangaan is waar Villa Petit Paradis voor staat. Mooie ontdekplekjes creëren, (senso) motorische activiteiten aanbieden en de wereld buiten de groep ontdekken zijn dingen die ik graag doe. Doordat we vaste rituelen hebben en met veel aandacht met onze verzorgingsmomenten bezig zijn bieden we een warme en veilige plek voor onze kinderen.

Nienke - Zwaluw

Na mijn opleiding SPW en een gedeelte SPH besloot ik aan het werk te gaan als peuterleidster. Dit heb ik ruim 8 jaar met veel plezier gedaan, waarna ik de overstap heb gemaakt naar het kinderdagverblijf. Nu werk ik bij Villa Petit Paradis, waar de bijzondere manier van werken een perfecte combinatie is. Kinderen krijgen de ruimte om zelf te ontdekken, zowel binnen als buiten. Goed kijken en luisteren naar de kinderen en hier vervolgens goed op inspelen, dat is wat ik interessant vind. Ik ben werkzaam op de dreumesgroep, waar de kinderen druk bezig zijn met zelfstandig worden. Ik sta open voor suggesties van kinderen, maar zeker ook van ouders. Ouderbetrokkenheid is gewoon heel belangrijk en onmisbaar in ons werk.

Irma - Zwaluw

Via deze weg zal ik mij even kort aan u voorstellen. Ik ben Irma Bakker en woon samen met mijn vriend op een boerderij in Friesland. Sinds januari 2014 werk ik met veel plezier op de dreumesgroep. Daarvoor was ik werkzaam als invalkracht bij een kinderdagverblijf in Heerenveen. Daar heb ik geleerd om volgens de visie van Loris Malaguzzi te werken en ben ik erachter gekomen dat die visie mij heel erg aanspreekt, omdat hierbij uitgegaan wordt van het competente kind.

Nienke Anne - Zwaluw

Spelenderwijs ontdek ik, Nienke-Anne, samen met de dreumes de wereld om hem/haar heen. Alles vanuit de honderd talen die het kind spreekt. Die talen te kunnen verstaan en vanaf hier de ontwikkeling van ieder kind te stimuleren, dat is mijn baan die ik vol overgave vervul. Op de Villa komt ieder kind tot bloei. Samen met mijn collega’s geef ik veel ruimte aan natuurbeleving en zintuiglijke activiteiten. Wat een voorrecht is het toch om vanuit passie hier te kunnen werken.

Yvonne - Zwaluw

Ik ben Yvonne ten Berge en ben 42 jaar. Ik woon samen met Arnold en samen hebben we twee kinderen,  Sanne van 12 jaar en Tom van 9 jaar. Ik werk nu 22 jaar in de kinderopvang. Ik vind het geweldig om met kinderen op ontdekking te gaan en ze te mogen begeleiden in hun leerproces. Mijn eerste kennismaking met Villa Petit Paradis was tijdens een informatie avond in Meppel. Ik was direct verliefd. Op de ruimte, de rust en de sfeer die het gebouw uitstraalde. Ook de visie van Reggio Emilia sprak mij direct aan. Na een kijkje te hebben genomen in Groningen, wist ik het helemaal zeker. Hier wilde ik heel graag werken! Ik kon mijn geluk niet op toen ik hoorde dat ik hier mocht komen werken!

Martienke - Bosuil

Villa Petit Paradis is een kinderdagverblijf zoals een kinderdagverblijf hoort te zijn. Een prachtige locatie met een grote tuin, waar vanalles te beleven en te ontdekken valt. Water, zand en niet te vergeten dieren. Bovendien een atelier waar je heerlijk creatief bezig kunt zijn. Al 20 jaar lang werk ik met veel plezier in de kinderopvang. Inmiddels ben ik ook gediplomeerd kindercoach. Werken op Villa Petit Paradis is een enorme uitdaging, waar ik echt mijn ei in kwijt kan. Het inspelen op de behoeften van ieder kind en dingen aanbieden waarnaar ze heel nieuwsgierig zijn, dat maakt mijn werk geweldig!

Gerdien - Bosuil

Graag wil ik via deze weg mijzelf aan u voorstellen. Mijn naam is Gerdien van Klinken en ik woon in Groningen. Sinds een aantal jaren werk ik met veel plezier bij Villa Damsterstede op de peutergroep. Ik vind het prettig om op een plek te werken waar tal van mogelijkheden zijn om je als kind op verschillende manieren te ontwikkelen. Het zorgen voor een gezellige, vertrouwde en uitdagende speelomgeving vind ik persoonlijk erg belangrijk. Ik hoop samen met u, mijn collega's maar vooral ook met de kinderen een leuke tijd tegemoet te gaan bij Villa Damsterstede.

Annelies - Bosuil

Mijn naam is Annelies Fictorie, sinds 12 januari 2015 werk ik op de peutergroep. Ik woon in Meppel en heb zes jaar gewerkt op het kinderdagverblijf en de bso in Nijeveen. Tijdens mijn werk in Nijeveen heb ik de opleiding Vak Volwassenen Pedagogisch Medewerker gedaan en succesvol afgerond. Ik heb enorm veel zin in het begeleiden van de peuters bij deze prachtige kinderopvang locatie.

Mariska - Arend

Met elf jaar werkervaring in de kinderopvang ga ik mij inzetten voor Villa Petit Paradis. Om mijn kennis uit te breiden heb ik de opleiding Vak Volwassen Pedagogisch Medewerker succesvol afgerond. Ik werk op de buitenschoolse opvang, deze kinderen in de leeftijdscategorie van 4-12 jaar spreken mij het meeste aan. De pedagogiek van Villa Petit Paradis werkt inspirerend. Ieder kind is uniek, door naar een kind te luisteren en te kijken leer ik het kind kennen en kan ik als pedagogisch medewerker inspelen op het kind. Ik vind het belangrijk om de kinderen zelf te laten doen, ontdekken en uitvinden. Ik ben er trots op dat ik onderdeel uit mag maken van het pedagogisch team van Villa Petit Paradis.

Karin - Arend

Ik ben Karin Brinksma en ik werk op de buitenschoolse opvang van Villa Petit Paradis. Een geweldige werkplek met een fijne huiselijke sfeer. Ik ben afgestudeerd als Sociaal Pedagogisch Hulpverlener in Groningen. Na een tijd in de jeugdzorg te hebben gewerkt, ben ik in de kinderopvang terecht gekomen en daar heb ik echt mijn plek gevonden! Als verdieping op mijn huidige opleiding heb ik recentelijk de opleiding Vak Volwassen Pedagogisch Medewerker afgerond, waarin ik veel kennis heb opgedaan over werken in de kinderopvang.
Tijdens het werken met kinderen vind ik het belangrijk om een omgeving te creëren waarin kinderen zich fijn voelen en zich optimaal kunnen ontwikkelen. Een klimaat waarin kinderen zich gewaardeerd voelen en waarin zij uitgenodigd worden om nieuwe dingen/vaardigheden te ontdekken. De mooie stadsvilla met grote belevingstuin is daar erg geschikt voor! Ik vind het daarom ook een groot plezier om deel uit te mogen maken van deze unieke kinderopvanglocatie.

Michelle - Kok

Ik ben Michelle Duindam, moeder van 2 kinderen, Maarten (18) en Marloes (15).
Ik heb kunstgeschiedenis gestudeerd en ben afgestudeerd in Duitse moderne beeldhouwkunst. Als kunsthistorica heb ik niet lang gewerkt. Ik heb wel 10 jaar lang gewerkt als teammanager bij verschillende callcenters. In 2009 ben ik vrijwilliger geworden bij Eeterie de Globe in de binnenstad waar ik als kok werkte.
Hier heb ik mijn koksopleiding gedaan en in 2010 ben ik afgestudeerd als kok op het Noorderpoortcollege.
Na de Globe heb ik gewerkt bij Grand Café Treslinghuis. Via mijn collega daar werd ik gewezen op de vacature bij de Villa. Ik werk hier inmiddels een jaar, waarin ik veel maaltijden heb gekookt, veel heb uitgeprobeerd en deels is dit terug te vinden in het kookboek dat Janine en ik hebben gemaakt. Ik kook graag samen met de kinderen, het is prachtig te zien wanneer ze zelf iets maken en hoe ze het maken. Dat geeft de kinderen veel voldoening maar mij ook. Ik hoop veel liefde voor koken en eten mee te geven aan de kinderen van de Villa.

Christianne - Invalster

In 2013 behaalde ik mijn diploma Als Sociaal Pedagogisch Medewerker. In maart 2014 kwam ik bij Villa Petit Paradis werken. Ik keek mijn ogen uit! Het is fijn om alle kinderen te kennen en de herkenning van hen terug te krijgen. Het is prachtig om te zien hoe de kinderen zich ontwikkelen in vrijheid en zelfredzaamheid. Naast het werk in de Villa ben ik ook een student van de opleiding SPH. Ik vind het erg fijn om dit te combineren en hoop dit nog lang te mogen doen!

Annette - Invalster

Via deze weg zal ik mij voorstellen.  Ik ben Annette van Luijk, getrouwd met Peter en moeder van 3 (uitwonende) kinderen, Sander (26 jaar), Annemeike (24 jaar) en Ellemijn (21 jaar). Sinds 1985 ben ik werkzaam in de kinderopvang. In verschillende functies en door het hele land heb ik gewerkt met kinderen in de leeftijd van 0 – 13 jaar. In juli 2013 ben ik om bedrijfseconomische redenen ontslagen. Niet lang daarna werd mijn interesse voor de Villa petit paradis gewekt door een artikel in de Volkskrant.  Na het lezen van de site werd mijn interesse groter en heb ik gesolliciteerd. Helaas heb ik daarna nog een jaar moeten wachten voordat ik bij de Villa als invalkracht aan de slag kon. De manier van werken spreekt mij erg aan. Voor mij is het heel duidelijk dat ieder kind uniek is en zich op zijn eigen manier en tempo ontwikkeld. Dit zie je bij de Villa op alle groepen terug. Naast het invalwerk ben ik gestart met de opleiding Ergotherapie. Een fantastisch beroep met toekomst, maar zolang de kinderopvang nog werk heeft zal men mij daar, als het aan mij ligt,  aantreffen.