Het team van Villa Meppel

Manou Mulder - locatiecoördinator

Na een lange loopbaan bij Speelwerk heb ik sinds kort de overstap gemaakt naar Villa Petit Paradis. De vacatureomschrijving voelde als een enorme uitdaging op het juiste moment. Het voelt zo prettig op Villa Petit Paradis. Huiselijk, gemoedelijk en werken met een team dat staat voor kindbelang en pedagogiek. Die hier willen werken omdat dit Villa Petit Paradis is en zij dit met elkaar maken. De cirkel is hier rond. Alles draait om en met elkaar!

Renee - babygroep

Na mijn verpleegkundige opleiding (niveau 4) heb ik gewerkt met de demente ouderen en verstandelijk gehandicapte kinderen. Een Reggio Emilia kinderdagverblijf trok mij door hun visie. Op die manier ben ik de kinderopvang in gerold. Sinds januari 2017 ben ik begonnen op de Villa in Meppel. Ik vind het heerlijk om naar buiten te gaan en activiteiten te bedenken waarmee iets te ontdekken valt. Om u een voorbeeld te geven: een moddersoepje bereiden, woelen in de maïzena, met je voeten verven, een kijkje nemen bij onze kippen, stampen in de plassen en lekker struinen in onze tuin. Elke dag is anders en elke dag is er iets te beleven. Samen of alleen de wereld ontdekken. Wat zullen wij morgen gaan beleven en ontdekken?

Karin - babygroep

Na heel wat jaren werkzaam te zijn geweest op een ander kinderdagverblijf, kwam ik in mei 2015 bij Villa Petit Paradis te werken. Wat een prachtige locatie met een grote tuin waar ook de kinderen van de babygroep genoeg te beleven hebben. Mooi ook om te zien hoe verschillend ieder kind is en dat wij ze de ruimte geven om zelf dingen te ontdekken. Ik hoop dat ik nog heel wat jaren dit team mag versterken.

Tineke - peutergroep

Door de jaren heen ben ik op vele manieren bezig geweest met pedagogische en opvoedkundige zaken. Bijvoorbeeld lesgeven op de Vrije school te Meppel, maar ik ben ook werkzaam geweest als au pair in Engeland. De Engelse taal is dan ook een specialisme van mij. Je kunt mij beschrijven als iemand met een grote liefde voor natuurlijke materialen, ik hou van aquarelleren en licht en kleur zijn heel belangrijk in mijn leven. Mijn werk op Villa Petit Paradis is begonnen op de buitenschoolse opvang, waarna ik met veel plezier op de babygroep heb gewerkt en inmiddels werk ik op de peutergroep. Je wordt dagelijks bij binnenkomst verwelkomt door lachende gezichten. Een betere start van de werkdag kan ik me niet wensen!

Henriëtte - babygroep

Na een carrière als kraamverzorgster ben ik een nieuwe uitdaging aan gegaan bij Villa Petit Paradis. Hier kan ik mijn liefde voor kinderen en zorg kan combineren. Ik vind het belangrijk om rust en regelmaat te bieden aan de baby's op de groep, waardoor de sfeer voor iedereen heel ontspannen en fijn is. Ik ga elke dag met ontzettend veel plezier naar mijn werk!

Danièle - dreumesgroep

Vóór mijn werk bij Villa Petit Paradis ben ik dertien jaar werkzaam geweest in de kinderopvang als pedagogisch medewerker en locatiecoördinator. De overgang naar Villa Petit Paradis is voor mij een hele bewuste keuze geweest. Ik wilde weer werken met kinderen, back to basic. Hier heb ik voor geleerd en dit is mijn passie. Elke dag geniet ik samen met de kinderen van de enorme ontdekkingstuin, een heerlijke plek bij zon en bij regen. 

Lammia - dreumesgroep

Met veel plezier werk ik sinds april 2013 op de dreumesgroep van Villa Petit Paradis. De kinderen in deze leeftijdsgroep bieden mij veel uitdaging en leerzame momenten. Ik hoop dat deze lijn doorzet en dat ik nog veel leerzame en plezierige momenten met de kinderen mag beleven.

Tineke - dreumesgroep

Als één van de eerste stagiaires ben ik een aantal jaren geleden begonnen bij Villa Petit Paradis. Eerst heb ik een half jaar stage gelopen op de dreumesgroep en daarna een half jaar op de bso. Intussen ben ik twee jaar invalkracht geweest en nu een vaste medewerker op de dreumesgroep. Ik ben ontzettend blij dat ik deel mag uit maken van de Villa! Iedere dag beleef ik met de kinderen een groot avontuur, waar ik keer op keer weer van geniet en naar uitkijk. Ik hoop dat ik nog heel veel jaren deel mag uit maken van Villa Petit Paradis!

Trea - babygroep

Nadat ik was afgestudeerd aan de Pabo heb ik vervolgens nog mijn Master Special Educational Needs behaald. Met deze kennis en ervaring ben ik aan de slag gegaan bij Villa Petit Paradis. Dit kinderdagverblijf geeft mij een bijzonder gevoel. Dit wordt dagelijks bevestigd als ik op mijn werk kom en wordt onthaald door de kinderen. Naast de kinderen, zijn ook de fijne collega's een waardevolle aanvulling op mijn werk.

Claudia - peutergroep

Al vanaf 2007 ben ik werkzaam in de kinderopvang. Sinds 2011 bij Villa Petit Paradis. De Villa is een heerlijke plek waar kinderen kunnen ontdekken en spelen. De vrije keuze van kinderen en de manier van spelen, zowel binnen als buiten maken mijn werk zo leuk. De prachtige ruimtes en de heerlijke tuin maken mijn werk nog mooier. Elke dag is anders en ik ga dan ook elke dag weer met plezier naar mijn werk.

Hilda - peutergroep

Na een aantal jaar in de kinderopvang te hebben gewerkt ben ik vanaf augustus 2014 werkzaam op de peutergroep van Villa Petit Paradis. Het mooie pand, de prachtige tuin en de visie maakten mij geïnteresseerd in deze werkplek. De kinderen kunnen hier zichzelf zijn en veel dingen ontdekken. Het spelen met “echte” materialen was voor mij nieuw, maar als ik zie hoeveel ideeën kinderen erbij hebben vind ik dit juist heel inspirerend. Ieder kind is uniek en ontwikkelt zich op zijn haar eigen niveau. Ik hoop hier een steen aan bij te kunnen dragen door samen met het kind activiteiten te ondernemen. Elke dag is verschillend, dat maakt dat ik met veel plezier naar mijn werk ga.

Leonie - BSO

Na het behalen van mijn diploma op de Pabo heb ik mijn kennis en enthousiasme gebruikt om samen met andere collega's de NatuurBSO te ontwikkelen. Deze opvangvorm sluit erg aan bij de visie van Villa Petit Paradis. Inmiddels werk ik voornamelijk op de BSO van Villa Petit Paradis. Wekelijks ga ik op pad met de kinderen, de natuur in. Mijn werk is afwisselend en uitdagend, daarom heb ik het enorm naar mijn zin 

Gerda - BSO

Sinds januari 2015 mag ik het geweldige team op de BSO van Villa Petit Paradis versterken. Wat mij op de BSO opvalt is de vrije keuze en mooie ruimtes waar de kinderen uit kunnen kiezen. Er valt zoveel te beleven en te ervaren op deze BSO. Hier word ik erg enthousiast van en kan ik veel voldoening uit halen.

Ingrid - BSO

Ooit ben ik de kinderopvang ingerold omdat ik na mijn opleiding HBO-IW (inrichtingswerk) als vrijwilliger ben gaan werken bij een kinderdagverblijf. Bij Villa Petit Paradis werk ik op de bso en dan met name in het atelier. Hier laat ik de kinderen kennismaken met verschillende materialen en technieken. Net als de kinderen word ik verrast door wat er ontstaat wanneer je aan het werk bent. Vooral wanneer ik "wow!" hoor word ik blij. Het gaat bij ons om het proces niet om het product, maar soms ontstaan er hele mooie kunstwerken! Villa Petit Paradis is bij uitstek de plek waar veel te ontdekken valt.

Jacolien - BSO

Na veel ervaring in de kinderopvang ben ik inmiddels werkzaam bij Villa Petit Paradis. Hier zien wij de kinderen als competente (talentvolle) kinderen, waardoor de kinderen de ruimte krijgen om zich te ontwikkelen tot een sterke persoonlijkheid die klaar is om zelf de wereld te ontdekken. Daarnaast ben ik er een voorstander van om kinderen zoveel mogelijk buiten te laten zijn en kennis en respect mee te geven voor de natuur. Ik heb de opleiding Vak Volwassen Pedagogisch Medewerker inmiddels succesvol afgerond en breng mijn kennis en ervaring met plezier in de praktijk.

Nore - BSO

Na het afronden van mijn opleiding Toegepaste Psychologie heb ik een aantal jaar gewerkt als activiteitentherapeut en als invaller voor Doomijn. Via deze weg kwam ik ook als invaller bij Villa Petit Paradis terecht. Mijn eerste indruk was heel positief. De heerlijke buiten- en binnenruimte en de visie spraken mij ook direct aan. In 2016 kwam er een plekje vrij op de bso en sindsdien maak ik deel uit van het vaste team. Werken met natuurlijke materialen, het vrije spel en samen ontdekken. Dit maakt dat ik elke dag met plezier naar mijn werk ga.